Glassrekkverk på terrassen

Med glassrekkverk på terrassen eller balkongen utvider du utsikten, og får mer lys inn i huset. En enkel måte å få et uteområdet som er både moderne og stilfullt!

LEKKERT, FUNKSJONELT OG SIKKERT

Glass kan brukes til så mangt, og er perfekt når du ønsker å skape rom på terrassen. Men har du vurdert å bruke glass som levegg mot vind og vær, eller som sikring på balkongen? Garantert tidløst og lekkert i år etter år.

Dersom du har en terrasse som ligger mer enn en halv meter over bakkenivå, er det av sikkerhetsmessige årsaker krav om rekkverk.

HÅNDLØPEREN: Velg en kombinasjon av materialer til håndløpere og stolper. Aluminium, rustfritt stål eller treutførelse? Skal håndløperne festes på toppen av rekkverket eller fra siden? Håndløper er påbudt i trapp for å hindre fall, men det gir også litt ekstra karakter til rekkverket. Velg en håndløper som står i stil med interiøret ellers, og du får en trapp som smelter inn i miljøet. Se flere eksempler på utendørs håndløpere her.

FESTELØSNING: Hvilken festeløsning passer best? Utvendig festing med glassadapter/fixpoints festes på HUP (hullprofil) vanger. Glasset kan også festes med klemmer på stender. Se eksempler i galleriet under.

Forklar oss dine ønsker og behov, så finner vi den beste løsningen som oppfyller både det estetiske, byggekravene og ikke minst budsjettet. Vi har et bredt spekter av leverandører som sammen med vår fagkompetanse sørger for at deres visjoner kan virkeliggjøres.

GLASSREKKVERK PÅ TERASSEN ELLER BALKONGEN

På balkongen er et glassrekkverk en stilfull og moderne løsning som gir god sikkerhet og maksimalt med utsikt. Også på terrassen vil et glassrekkverk gjøre at du kan nyte hagen til det fulle uten noen form for skjerming av utsikten. Eller vil du ha frostet glass som hindrer innsyn? Du velger type glass selv, og vi har garantert noe som appelerer til deres bolig. Spør oss gjerne om råd og løsninger, så finner vi ut hva som er den beste løsningen hos deg.

FESTELØSNING: Glasset kan installeres på innsiden av rekkverket for et lett og tynt utseende, eller utvendig med glassadapter / fixpoints for å dekke kanten av balkongen. Dere velger selv farge på glasset: klart glass, farget glass, silketrykk, frostet eller andre varianter? 

STOLPER ELLER STOLPELØST: Stolper gir et eget uttrykk, mens stolpeløse rekkverk gir en nesten usynlig sikring. Varmgalvaniserte stolper er svært motstandsdyktige mot vær og vind, krever minimalt med vedlikehold og kan lakkeres i alle RAL-farger.

TRYGGE GLASS: Glassrekkverk lages av herdet og laminert glass. Dette er det sterkeste og sikreste glasspanelalternativet, bestående av to herdede glassplater som er som er limt sammen med en plastfilm imellom. Mellomlaget sikrer at hvis ett eller begge av glassene knuses, vil glasset fremdeles holde sammen istedenfor å gå i tusen knas. 

 

Få inspirasjon i galleriet under, eller ta en titt på prosjekt Harestua eller Haneborgåsen som har glassrekkverk med aluminium. Se også prosjekt Lindeberg hvor vi monterte glassrekkverk i rustfritt stål. 

VÅR JOBB – DIN SIKKERHET

Alle rekkverk vi installerer oppfyller sikkerhetsstandarder. Det vil blant annet si at:

  • Det benyttes glass som både hindrer skade hvis glasset knuses ved sammenstøt og hindrer fall gjennom glasset.
  • Rekkverket har høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt, og er utformet slik at det forhindrer klatring (TEK17 § 12-15).

Våre rekkverk monteres med sertifiserte fester som samsvarer med typen vegger og gulv.

Før vi forlater stedet går vi igjennom prosjektet og dobbeltsjekker at den oppfyller gjeldende sikkerhetsstandarder.

FOR ENTREPRENØRER OG BEDRIFTER

Som totalleverandør og montør av ulike typer rekkverk til større prosjekter er vi vant med å samarbeide med arkitekter, ingeniører, entreprenører eller byggherre avhengig behov. Vårt mål er at våre kunder skal få den veiledningen og ekspertisen de trenger gjennom hele prosjektet – fra oppmåling til sluttføring. Med solid erfaring fra store byggeprosjekter leverer vi skreddersydde kvalitetsløsninger til avtalt tid. 

Våre montører har lang erfaring med arbeid på byggeplasser og store prosjekter. Vi tar nødvendige målinger, sjekker bygningstegninger, og kommer med faglige råd. Før montering kontrollerer vi at bygget er klart og i samsvar med tegningene. Sammen med prosjektledelsen på stedet vil vi koordinere monteringen for en sikker, rask montering av høy kvalitet.

Hos oss kan du være trygg på at ferdig montert produkt er trygt montert og imøtekommer gjeldende forskrifter. 

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

 +47 47 60 06 66

 post@haneborggruppen.no