Glassrekkverk på terrassen

Med glassrekkverk på terrassen eller balkongen utvider du utsikten, og får mer lys inn i huset. En enkel måte å uteområdet både moderne og stilfullt!

LEKKERT, FUNKSJONELT OG SIKKERT

Glass kan brukes til så mangt, og vi leverer sikre glassprodukter til både utvendig og innendørs bruk. Rekkverk i glass gir et imponerende estetisk og funksjonelt resultat med full utsikt!

Dersom du har en terrasse som ligger mer enn en halv meter over bakkenivå, er det av sikkerhetsmessige årsaker krav om rekkverk.

HÅNDLØPEREN: Velg en kombinasjon av materialer til håndløpere og stolper. Aluminium, rustfritt stål eller treutførelse? Skal håndløperne festes på toppen av rekkverket eller fra siden? Håndløper er påbudt i trapp for å hindre fall, men det gir også litt ekstra karakter til rekkverket. Velg en håndløper som står i stil med interiøret ellers, og du får en trapp som smelter inn i miljøet. Se flere eksempler på utendørs håndløpere her.

FESTELØSNING: Hvilken festeløsning passer best? Utvendig festing med glassadapter/fixpoints festes på HUP (hullprofil) vanger. Glasset kan også festes med klemmer på stender. Se eksempler i galleriet under.

Forklar oss dine ønsker og behov, så finner vi den beste løsningen som oppfyller både det estetiske, byggekravene og ikke minst budsjettet. Vi har et bredt spekter av leverandører som sammen med vår fagkompetanse sørger for at deres visjoner kan virkeliggjøres.

GLASSREKKVERK PÅ BALKONG

På balkongen er et glassrekkverk en stilfull og moderne løsning som gir god sikkerhet og maksimalt med utsikt. Også på terrassen vil et glassrekkverk gjøre at du kan nyte hagen til det fulle uten noen form for skjerming av utsikten. Eller vil du ha frostet glass som hindrer innsyn?

FESTELØSNING: Glasset kan installeres på innsiden av rekkverket for et lett og tynt utseende, eller utvendig med glassadapter / fixpoints for å dekke kanten av balkongen. Dere velger selv farge på glasset: klart glass, farget glass, silketrykk, frostet eller andre varianter? 

STOLPER ELLER STOLPELØST: Stolper gir et eget uttrykk, mens stolpeløse rekkverk gir en nesten usynlig sikring. Våre varmgalvaniserte stolper er svært motstandsdyktige mot vær og vind. De krever også minimalt med vedlikehold og kan lakkeres i alle RAL-farger.

TRYGGE GLASS: Glassrekkverk skal i dag lages av herdet og laminert glass. Dette er det sterkeste og sikreste glasspanelalternativet, bestående av to herdede glassplater som er som er limt sammen med en plastfilm imellom. Dette mellomlaget sikrer at hvis ett eller begge av glassene knuses, vil glasset fremdeles holde sammen istedenfor å gå i tusen knas. 

Vi har lang erfaring med montering av glassrekkverk til store byggeprosjekter. Våre montører er effektive og overholder satte frister samtidig som de er opptatt av kvalitet og å levere sikre løsninger. 

VÅR JOBB – DIN SIKKERHET

Alle rekkverk vi installerer oppfyller sikkerhetsstandarder. Det vil blant annet si at:

  • Det benyttes glass som både hindrer skade hvis glasset knuses ved sammenstøt og hindrer fall gjennom glasset.
  • Rekkverket har høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt, og er utformet slik at det forhindrer klatring (TEK17 § 12-15).

Våre rekkverk monteres med sertifiserte fester som samsvarer med typen vegger og gulv.

Før vi forlater stedet går vi igjennom prosjektet og dobbeltsjekker at den oppfyller gjeldende sikkerhetsstandarder.

Få inspirasjon i galleriet under, eller ta en titt på prosjekt Harestua som har glassrekkverk med aluminium. Se også prosjekt Lindeberg hvor vi monterte glassrekkverk i rustfritt stål. 

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +4747600666

 post@haneborggruppen.no