Terrengtrapper

Terrengtrapper følger terrenget, passer inn i landskapet og gjør fremkommeligheten lettere og tryggere. Terrengtrappen planlegges og tegnes etter terrengforholdene, og reposen legges der terrenget innbyr til det.
Se også våre utendørs hovedtrapper.

FREMKOMMELIGHET I TERRENG

Selv en liten høydeforskjell i terrenget kan utgjøre en barriere på veien til målet. En løsning kan være å bygge en trapp. Det er mye lettere å gå i en god trapp enn å ta tunge skritt i kupert terreng. Terrengtrapp brukes ofte der stien er bratt og/eller slitasjen på bakken er stor. Vi har årelang erfaring med montering av lange trapper i kupert landskap. 

Skal trappen fungere etter hensikten, må den være god å gå i og fornuftig dimensjonert. Om trappen er for bratt eller har for grunne trinn vil den føles vanskelig å gå i, og med økt fare for å falle. Vi sørger for at trappa er sikker og god å bruke ved å beregne antall trinn og dimensjoner ut i fra høydeforskjellen og bruksområdet til trappen. Slik kan vi tilpasse trinnhøyden og utformingen til tiltenkt bruk.

Ved å legge trappen så lavt som mulig i terrenget glir den naturlig inn i landskapet. Dette er pent der hvor trappen er en del av en sti, for eksempel i skogsområder. Dersom trappen skal være en hovedtrapp på offentlig sted bør den kanskje være bredere og mer synlig. Hvor mange skal gå i den? I hvilke situasjoner skal den brukes? Bør den være utstyrt med ramper? Eller er den så lang at den trenger hvilerepos?

Det viktigste er at trappen er mest mulig hensiktsmessig. Det får man ved å følge den naturlige ganglinjen på stedet. Ved for eksempel å la trappen følge en sving, får man en organisk form kan passe godt i terrenget. Se gode eksempler i bildegalleriet under.

Vi bistår med valg av materialer og utførelse, samt sørger for at trappen er solid, god å gå i, trygg og etter gjeldende standarder.

GALVANISERTE TRAPPER

Alle utetrapper leveres varmgalvanisert for å hindre rust. Varmgalvaniserte flater er svært slitesterke mot fysiske påkjenninger, og skader på overflaten forekommer svært sjelden. Varmgalvanisert stål har dessuten en selvreparerende effekt på mindre skader og er vedlikeholdsfrie.

LAKKERTE TRAPPER

Når du ønsker en tilpasset farge ordner vi selvfølgelig det. Trappen kan pulverlakkes i ønsket RAL farge for et rent og stilig inntrykk som harmoniserer med andre elementer i området.

Vi hjelper deg til et estetisk og profesjonelt resultat, tilpasset ditt prosjekt. Alle designløsninger koordineres med deg, og vi tar oss av alle leveranser og bestilling av deler til trappen.

TRINNFRI ADKOMST

Trapper med skinner gjør området tryggere og mer fremkommelig for alle brukere – det være seg om du har sykkel, barnevogn eller rullestol. Se eksempler i galleriet under, eller les mer om rullestolramper og trinnfri adkomst.

SIKKERHET

På grunn av lav avstand ned til bakken trenger ikke rekkverk på terrengtrapper å være helt tette. De skal fortsatt ha håndløpere på begge sider for å hindre fall og bedre gangkomforten.

Før vi forlater stedet går vi igjennom trappen og dobbeltsjekker at den oppfyller gjeldende sikkerhetsstandarder.

Få inspirasjon i galleriet under, eller kontakt oss for en samtale om ditt prosjekt.

HÅNDLØPERE MED LED-LYS

Flere og flere velger håndløper med LED belysning – en ekstra sikkerhet på natterstid og i vintermørket! Og ikke minst gir det et dekorativt og hyggelig utemiljø. Se flere eksempler i galleriet her.

SKIBAKKETRAPPA


Terrengtrappa som Haneborg Gruppen AS satt opp i 2018 Frysja i Oslo er i dag en populær turistattraksjon og treningsarena. Se hele prosjektet her!

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +47 47 60 06 66

 post@haneborggruppen.no