Håndløpere inne

Håndløpere skal sikre for fall i trapp, samt sørge for sikker rømning. Alle trapper skal ha håndløper på begge sider.

Se også våre håndløpere ute, glassrekkverk og trapperekkverk.

SIKRE TRAPPEN MED HÅNDLØPERE

Visste du at det er påbudt å ha sikker avgrensning med rekkverk og håndløper på begge sider i en trapp? Også i ditt eget hjem? Dette er for å sikre fall og ulykker.

Håndløperen sørger for at man har noe å ta tak i dersom man skulle snuble i trappen. En avgrensning, som for eksempel en glatt vegg, er dermed ikke nok – den hjelper deg ikke om du skulle falle nedover trappen og trenger noe å gripe tak i.

 

Håndløperen er rund og gripevennlig, og skal følge trappeløpet, og rundt på mellomrepos (se eksempler i galleriet under). Slik har du alltid noe å ta tak i, og det er heller ingen løse enderør å hekte fast klærne i. Håndløperen skal også ha avrundet avslutning av samme grunn, se TEK17, § 12-14.

Det er påbudt å ha sikker avgrensning med rekkverk og håndløper på begge sider i en trapp.

HÅNDLØPER I TRE

Håndløpere i tre kan være laget av forskjellige tresorter. Oljebehandling øker holdbarheten. Håndløperne kan kombineres med rustfrie stålelementer som kan installeres på alle typer rekkverk og vegger.

HÅNDLØPER I STÅL

Håndløpere i metall er standard med diameter på 42 mm. Trenger du noe annet så ordner vi det.

Kan galvaniseres for utendørs installasjon. Vil du male håndløperen? Håndløpere i stål kan selvfølgelig lakkeres i ønsket RAL-farge for å matche interiøret.

TIPS: Husk at håndløperen skal ha luminanskontrast på minimum 0,8 i forhold til bakgrunnen.

HÅNDLØPER I RUSTFRITT STÅL

Rustfrie håndløpere passer utmerket både innendørs og utendørs. Håndløperne kan installeres på alle typer rekkverk eller vegger, og kan utstyres med belysning.

DØDSULYKKER I TRAPPER

Sannsynligvis er det flere som dør i Norge årlig som følge av fall i trapp, enn som dør i brannulykker i følge huseierne.no. Likevel er det ingen som sjekker om trappene i husene våre bygges etter forskriftene.

I byggeprosjekter er det de ansvarlige foretakene som har ansvar for å oppfylle myndighetskravene til bygninger, som blant annet er formulert i teknisk forskrift (TEK 17 §12-14). Det betyr at et firma med ansvarsrett må kunne reglene for blant annet minstekrav til sikkerhet ved utforming av trapp.

VÅR JOBB – DERES SIKKERHET

Alle håndløpere vi installerer oppfyller gjeldende sikkerhetsstandarder og tekniske forskrifter. Når du bestiller trapp med rekkverk og håndløper gjennom oss, er du sikker på at trappen er trygg å bruke, og at den er tilpasset forventet ferdsel (som for eksempel rømning ved brann eller barnesikret).

Vi leverer håndløpere direkte fra fabrikken til våre partnere, og hjelper deg til et estetisk og profesjonelt resultat, tilpasset ditt prosjekt! Ta kontakt i dag.

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +47 47 60 06 66

 post@haneborggruppen.no