Spiraltrapp ute

 

Spiraltrapp er ofte brukt som rømningsvei, eller på steder med lite grunnareal. Trappene kan monteres på en hvilken som helst eksisterende bygning eller struktur, med ønsket diameter og antall trinn pr. runde.
Få inspirasjon i galleriet under, eller sjekk også ut spiraltrapper med bur.

RØMNING I SPIRALTRAPP

Spiraltrapper er egnet som rømningsvei da de er sikre å gå i, og sørger for rask rømning. Trappen trenger ikke stort fundament, og kan installeres på en hvilken som helst eksisterende bygning eller struktur. Trappen leveres som standard med avstigningsrepos, og ved behov også med hvilerepos. Spiraltrapper krever som regel ingen ekstra bærende konstruksjoner, unntatt der man bruker spesielt store reposer.

Spiraltrappen dreier seg om sin egen akse og tar dermed lite plass. Trappen kan derfor settes opp for tilgang på steder som er vanskelig å komme til, eller har lite grunnareale. 

Se eksempler på andre produkter vi kan levere: ståltrapper, rekkverk, håndløpere og gangbaner eller spiraltrapper med bur som leveres varmgalvanisert og evt. pulvelakkert.

PRISTILBUD

Et målsatt tegningsgrunnlag er det beste utgangspunkt for å kunne gi et pristilbud på spiraltrappen. Eventuelle ønsker om pulverlakkering i RAL-farger er også nyttig å få oversendt. 

HØYE TRAPPER

Spiraltrapper kan gjøres veldig høye uten ekstra konstruksjoner enn stagning mot vegg. Ellers kan stagning gjøres med vertikale støttebein på trappens utside.

Ved høyde over 3,3 m brukes hvilerepos for økt sikkerhet. Trappene kan produseres både høyre- og venstresvingt og kan ha forskjellige antall trinn pr. runde. Dette gjør at du alltid får en velfungerende trapp til sitt bruk.

VARMGALVANISERT STÅL

Spiraltrapper til utendørs bruk leveres i varmgalvanisert stål – en av de mest effektive og utprøvde overflatebehandlingene som finnes. Varmgalvaniserte flater er svært slitesterke mot fysiske påkjenninger. Skader på overflaten forekommer derfor sjelden.

Trinnene kan leveres som pressveiset gitterrist, lettristtrinn, perforert eller profilert, tåreplate eller betong. 

UTBYGGERE OG NÆRINGSLIV

Vi leverer også til store prosjekter som skal ha alt fra gitterrister ved inngangspartiet, hovedtrapper og branntrapper for rømning med brannvegg, rekkverk og tilgang til tekniske rom og mesaniner. Ta kontakt for en samtale om ditt prosjekt.

Se også våre spiraltrapper med bur.

SIKKER LØSNING

Man faller aldri langt i en spiraltrapp, selv om de kan gjøres svært høye. Trappen utstyres med håndløpere og rekkverk som sikrer personer mot å falle ut over eller igjennom dem.

Rekkverket bremser fallet og gir mulighet til å få tak i håndlederen eller sentrumsrøret. Valg av rekkverk er først og fremst avhengig av trappens plassering og bruksområder, og om den skal barnesikres.

Vi tar nødvendige målinger, sjekker bygningstegninger, og kommer med faglige råd. Før montering kontrollerer vi at bygget er klart og i samsvar med tegningene. Sammen med prosjektledelsen på stedet vil vi koordinere monteringen for en sikker, rask montering av høy kvalitet.

Det er viktig for oss at trappen følger de tekniske trappekrav fra Direkotoratet for byggkvalitet. Det vil blant annet si at de:


  • Er lette og sikre å gå i. 

  • Har bredde og høyde tilpasses forventet ferdsel og transport (herunder rømning ved brann).
  • Har sikker avgrensing og håndlist på begge sider.
  • Har jevn stigning og samme høyde på opptrinn i hele trappens lengde.
  • Repos ved høydeforskjell på mer enn 3,3 m med tilstrekkelig størrelse til å stanse fall.
  • Sklisikker overflate på inntrinn.

Derfor bruker vi kun leverandører som leverer høyeste kvalitet, og innenfor gjeldende standarder. 

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +47 47 60 06 66

 post@haneborggruppen.no