Spiraltrapp ute

 

Spiraltrapp er ofte brukt som rømningsvei, eller på steder med lite grunnareal.  Trappene kan monteres på en hvilken som helst eksisterende bygning eller struktur, med ønsket diameter og antall trinn pr. runde.
Se våre eksempler under eller sjekk ut våre spiraltraper med bur.

RØMNING I SPIRALTRAPP

Spiraltrapper er egnet som rømningsvei da de er sikre å gå i, og sørger for rask rømning. Trappen trenger ikke stort fundament, og kan installeres på en hvilken som helst eksisterende bygning eller struktur. Trappen leveres som standard med avstigningsrepos, og ved behov også med hvilerepos. Spiraltrapper krever som regel ingen ekstra bærende konstruksjoner, unntatt der man bruker spesielt store reposer.

Spiraltrappen dreier seg om sin egen akse og tar dermed lite plass. Trappen kan derfor settes opp for tilgang på steder som er vanskelig å komme til, eller har lite grunnareale. 

Se også våre andre ståltrapper, rekkverk, håndløpere og gangbaner eller spiraltrapper med bur som leveres varmgalvanisert og evt. pulvelakkert.

HØYE TRAPPER

Spiraltrapper kan gjøres veldig høye uten ekstra konstruksjoner enn stagning mot vegg. Ellers kan stagning gjøres med vertikale støttebein på trappens utside.

Ved høyde over 3,3 m brukes hvilerepos for økt sikkerhet. De produseres høyre eller venstre svingt og kan ha forskjellige antall trinn pr. runde. Dette gjør at man alltid får en velfungerende trapp.

VARMGALVANISERT STÅL

Våre spiraltrapper leveres i varmgalvanisert stål – en av de mest effektive og utprøvde overflatebehandlingene som finnes. Varmgalvaniserte flater er svært slitesterke mot fysiske påkjenninger. Skader på overflaten forekommer derfor sjelden.

UTBYGGERE OG NÆRINGSLIV

Vi leverer også til store prosjekter som skal ha alt fra gitterrister ved inngangspartiet, hovedtrapper og branntrapper for rømning med brannvegg, rekkverk og tilgang til tekniske rom og mesaniner. Se også våre spiraltrapper med bur.

SIKKER LØSNING

Man faller aldri langt i en spiraltrapp, selv om de kan gjøres svært høye. Trappen utstyres med håndløpere og rekkverk som sikrer personer mot å falle ut over eller igjennom dem.

Rekkverket bremser fallet og gir mulighet til å få tak i håndlederen eller sentrumsrøret. Valg av rekkverk er først og fremst avhengig av trappens plassering og bruksområder, og om den skal barnesikres.

Våre trapper følger de tekniske trappekrav fra Direkotoratet for byggkvalitet. Det vil blant annet si at de:


  • Er lette og sikre å gå i. 

  • Har bredde og høyde tilpasses forventet ferdsel og transport (herunder rømning ved brann).
  • Har sikker avgrensing og håndlist på begge sider.
  • Har jevn stigning og samme høyde på opptrinn i hele trappens lengde.
  • Repos ved høydeforskjell på mer enn 3,3 m med tilstrekkelig størrelse til å stanse fall.
  • Sklisikker overflate på inntrinn.

PRISTILBUD

Et målsatt tegningsgrunnlag er det beste utgangspunkt for å kunne gi et pristilbud på spiraltrappen. Eventuelle ønsker om pulverlakkering i RAL-farger er også nyttig å få oversendt. 

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +4747600666

 post@haneborggruppen.no