Håndløpere ute

Håndløperen skal sikre for fall i trapp eller terreng. Håndløpere plasseres på stender i terrenget, eller monteres på eksisterende rekkverk eller vegg.

Se også våre håndløpere inne, glassrekkverk og metallrekkverk.

LYS OPP I TERRENGET

Flere og flere velger å plassere håndløper på stender i terrenget, som her på Oppsal i Oslo (bildet over). Dette sikrer for fall, gir god gangkomfort, og er betryggende for beboere og andre fotgjengere. Har dere helling i terrenget og det blir glatt på vinteren er en håndløper god å ha. 

Dessuten kan håndløperne leveres med LED belysning – en ekstra sikkerhet på natterstid og i vintermørket! Og ikke minst gir det et dekorativt og hyggelig utemiljø. Se flere eksempler i galleriet under.

SIKRE TRAPPEN MED HÅNDLØPERE

Visste du at det er påbudt å ha sikker avgrensning med rekkverk og håndløper (kan også kalles for håndleder eller ledestang) på begge sider i en trapp? Dette er for å sikre fall og ulykker. Håndløperen sørger for at man har noe å ta tak i dersom man skulle snuble. 

I byggeprosjekter er det de ansvarlige foretakene som har ansvar for å oppfylle myndighetskravene til bygninger, som blant annet er formulert i teknisk forskrift (TEK 17 §12-14). Det betyr at et firma med ansvarsrett må kunne reglene for blant annet minstekrav til sikkerhet ved utforming av trapp.

Det er flere som dør i Norge årlig som følge av fall i trapp enn i brannulykke.

Huseierne.no

HÅNDLØPER I RUSTFRITT STÅL

Rustfritt stål gir gjerne en mer moderne og elegant estetikk enn galvanisert. Overflaten er vanligvis glanset og har en mer polert utseende.  Kan lakkeres i alle RAL-farger og er tilnærmet vedlikeholdsfritt.

 

Håndløpere i rustfritt stål passer utmerket både innendørs og utendørs. Standard diameter er 42 mm. Trenger du noe annet så ordner vi det.

HÅNDLØPER I GALVANISERT STÅL

Våre leverandører varmforsinker stålet; en robust og holdbar form for galvanisering. Dette gir en svært effektiv rustbeskyttelse, og er et utmerket alternativ til rustfritt stål for stålprodukter som brukes utendørs.

Håndløpere i galvaniserte stål har et mer industrielt utseende enn håndløpere i rustfritt stål, med en mer matt og gråaktig overflate. Både galvanisert og rustfrie håndløpere kan lakkeres i ønsket RAL-farge.

Pris: Generelt sett er rustfritt stål dyrere enn galvanisert stål. 

VÅR JOBB – DIN SIKKERHET

Vi leverer håndløpere direkte fra fabrikken til våre partnere. Alle håndløpere vi installerer oppfyller gjeldende sikkerhetsstandarder og forskrifter.

 

Vi hjelper deg til et estetisk og profesjonelt resultat, tilpasset ditt prosjekt! Ta kontakt i dag.

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +47 47 60 06 66

 post@haneborggruppen.no