Håndløpere ute

Håndløperen skal sikre for fall i trapp eller terreng. Håndløpere plasseres på stender i terrenget, eller monteres på eksisterende rekkverk eller vegg.

Se også våre håndløpere inne, glassrekkverk og metallrekkverk.

LYS OPP I TERRENGET

Flere og flere velger å plassere håndløper på stender i terrenget, som her på Oppsal i Oslo (bildet over). Dette sikrer for fall, gir god gangkomfort, og er betryggende for beboere og andre fotgjengere. Har dere helling i terrenget og det blir glatt på vinteren er en håndløper god å ha. 

Dessuten kan håndløperne leveres med LED belysning – en ekstra sikkerhet på natterstid og i vintermørket! Og ikke minst gir det et dekorativt og hyggelig utemiljø. Se flere eksempler i galleriet under.

Det er påbudt å ha sikker avgrensning med rekkverk og håndløper på begge sider i en trapp.

SIKRE TRAPPEN MED HÅNDLØPERE

Visste du at det er påbudt å ha sikker avgrensning med rekkverk og håndløper (kan også kalles for håndleder eller ledestang) på begge sider i en trapp? Dette er for å sikre fall og ulykker. Håndløperen sørger for at man har noe å ta tak i dersom man skulle snuble. 

Sannsynligvis er det flere som dør i Norge årlig som følge av fall i trapp, enn som dør i brannulykker i følge huseierne.no

I byggeprosjekter er det de ansvarlige foretakene som har ansvar for å oppfylle myndighetskravene til bygninger, som blant annet er formulert i teknisk forskrift (TEK 17 §12-14). Det betyr at et firma med ansvarsrett må kunne reglene for blant annet minstekrav til sikkerhet ved utforming av trapp.

HÅNDLØPER I RUSTFRITT STÅL

Rustfrie håndløpere passer utmerket både innendørs og utendørs.

Håndløperne kan installeres på alle typer rekkverk eller vegger, eller på stender i terreng.

HÅNDLØPER I STÅL

Håndløpere i metall er standard med diameter på 42 mm. Trenger du noe annet så ordner vi det.

Håndløperne galvaniseres for utendørs bruk, og kan lakkeres i ønsket RAL-farge. Tilnærmet vedlikeholdsfritt.

TIPS: Husk at håndløperen skal ha luminanskontrast på minimum 0,8 i forhold til bakgrunnen.

VÅR JOBB – DERES SIKKERHET

Vi leverer håndløpere direkte fra fabrikken til våre partnere. Alle håndløpere vi installerer oppfyller gjeldende sikkerhetsstandarder.

Når du bestiller trapp med rekkverk og håndløper fra oss, er du sikker på at forskriftene følges, at trappen er trygg å bruke og at den er tilpasset forventet ferdsel (som for eksempel rømning ved brann).

Vi hjelper deg til et estetisk og profesjonelt resultat, tilpasset ditt prosjekt! Ta kontakt i dag.

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +47 47 60 06 66

 post@haneborggruppen.no