Stiger og gangbaner

Vi leverer stiger og gangbaner for adkomst og rømning. Våre leidere kan monteres med utveklsing, klatrehinder eller som nedfalsstige på de fleste typer overflater. 

BRANNSTIGER / FASADESTIGER

Som rømningsvei anbefales en fastmontert rømningsstige.
Fasadestige er en smart løsning for brannsikkerhet og for tilgang til tak og høyder på bygg. Ofte kan stigene brukes til både tilgang og rømning (ved brann), men kravene er forskjellige for bruken, og må derfor tilpasses deretter.

Vi leverer til utbyggere, eiendomsutviklere og private. Våre rømningsløsninger tilfredsstiller byggtekniske krav, og vi monterer alle typer rømningsveier: utfellbare brannstiger, fasadestiger, rettløpstrapper, spiraltrapper og spesialtilpassede løsninger.

Ryggbøyle kreves (TEK17) dersom stigen skal brukes som rømningsvei fra vindu, balkong eller tak over 5 meter over bakken.

Brannstiger monteres med minimum 2 meter klarering til vinduet i etasjen under. Ellers anbefales brannskjerm som skjermer rømningsveien mot flammer og strålevarmer.

Stigene leveres i seksjoner, tilpasses enhver høyde, og kan utstyres med rømningsplattform.

Vær klar over bruken og forventet trafikk i rømningsveien. Kanskje en trapp er nødvendig for å oppfylle kravene i ditt bygg. Se våre spiraltrapper som rømningsveier her.

INSPEKSJONS- OG ADKOMSTSTIGER

Om du trenger solide og trygge løsninger på inspeksjonsstiger eller adkomststiger for tilgang på tak bør du kikke i vårt bildegalleri og kontakte oss. Våre fasadestiger kombineres med gangbaner, ryggbøyler og andre nødvendige tiltak for sikker inspeksjon og evt. adgangssperre. Slik sørger vi for å dekke ditt behov innenfor gjeldende krav og regelverk. 

Merk at her er kravet til ryggbøyle på bare 2,5 meter over bakken i motsetning til kravet på 5 meter ved rømning.

Stigene leveres med låsbare dører og / eller luker eller klatresikring for adgangssikring, og oppfyller selvfølgelig alle nødvendige sikkerhetskrav.

Produseres i galvanisert metall, og kan lakkeres i ønsket RAL-farge.

MONTERING

Alle deler er lagervare, og kan leveres raskt. Stigene monteres effektivt med en lift, stillas eller hjelpestiger på de fleste typer vegger med sertifiserte fester. Se eksempler på løsninger i galleriet under.

Vi leverer også sammenleggbare stiger som tar lite plass. Sjekk ut eksempler i bildegalleriet under.

GANGBANER

Gangbaner på tak sørger for sikker tilgang til trapper eller takenheter. Disse kan utstyres med rekkverk for ekstra sikkerhet. Kan monteres på alle typer tak. I noen tilfeller bør taket tekkes etter montering.

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +4747600666

 post@haneborggruppen.no