Stiger og gangbaner

Vi leverer stiger og gangbaner for adkomst og rømning. Alle stiger kan monteres med utveklsing, klatrehinder eller som nedfalsstige på de fleste typer overflater. 

BRANNSTIGER / FASADESTIGER

Fasadestige er en smart løsning for brannsikkerhet og for tilgang til tak og høyder på bygg. En fastmontert rømningsstige vil alltid være der når du trenger den. Ofte kan stigene brukes til både tilgang (på tak for inspeksjon) og rømning (ved brann), men kravene er forskjellige etter bruksområdet, og må derfor tilpasses deretter.

Alle rømningsløsninger tilfredsstiller byggtekniske krav, og vi monterer alle typer rømningsveier: utfellbare brannstiger, fasadestiger, rettløpstrapper, spiraltrapper og spesialtilpassede løsninger.

Ryggbøyle kreves (TEK17) dersom stigen skal brukes som rømningsvei fra vindu, balkong eller tak over 5 meter over bakken.

Brannstiger monteres med minimum 2 meter klarering til vinduet i etasjen under. Ellers anbefales brannskjerm som skjermer rømningsveien mot flammer og strålevarmer.

Stigene leveres i seksjoner, tilpasses enhver høyde, og kan utstyres med rømningsplattform.

Vær klar over bruken og forventet trafikk i rømningsveien. Kanskje en trapp er nødvendig for å oppfylle kravene i ditt bygg. Se våre spiraltrapper som rømningsveier her.

INSPEKSJONS- OG ADKOMSTSTIGER

Om du trenger solide og trygge løsninger på inspeksjonsstiger eller adkomststiger for tilgang på tak bør du kikke i vårt bildegalleri og kontakte oss.

Fasadestiger kan kombineres med gangbaner, ryggbøyler og andre nødvendige tiltak for sikker inspeksjon og evt. adgangssperre. Slik sørger vi for å dekke ditt behov innenfor gjeldende krav og regelverk. 

TIPS: Kravet til ryggbøyle på bare 2,5 meter over bakken ved inspeksjon/adkomst, i motsetning til kravet på 5 meter ved rømning.

GANGBANER

Gangbaner på tak sørger for sikker tilgang til trapper eller takenheter. Disse kan utstyres med rekkverk for ekstra sikkerhet. Kan monteres på alle typer tak. I noen tilfeller bør taket tekkes etter montering.

ADGANGSSIKRING

Stigene leveres med låsbare dører og / eller luker eller klatresikring for adgangssikring, og oppfyller selvfølgelig alle nødvendige sikkerhetskrav.

Produseres i galvanisert metall, og kan lakkeres i ønsket RAL-farge.

MONTERING

Alle deler er lagervare, og kan leveres raskt. Trenger du spesialtilpassede løsninger ordner vi det også. Vi måler, prosjekterer og bestiller gjennom våre kvalitetsbevisste og betrodde leverandører, og sørger for frakt og montasje til utbyggere, eiendomsutviklere og private. 

Stigene monteres effektivt med en lift, stillas eller hjelpestiger på de fleste typer vegger med sertifiserte fester. Se eksempler på løsninger i galleriet under.

Vi leverer også sammenleggbare stiger som tar lite plass. Sjekk ut eksempler i bildegalleriet under.

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +47 47 60 06 66

 post@haneborggruppen.no