Baldakiner og rister

Her finner du inngangsrister og baldakiner.

GITTERRISTER TIL ALLE FORMÅL

En gitterrist egner seg til mange ulike bruksområder, men kanskje først og fremst utendørs og for industri- og byggebransjen. Galvaniserte og vedlikeholdsfrie rister brukes blant annet som gangrister, kjørbare rister, entré-, fasade- eller fotskraperist, til vareleveringsramper og handikapramper. 

Gitterrister monteres på ønsket overflate, evt. med bærerammer. Det er viktig å tenke over nødvendig bæreevne og belastning på gitterristen. Tenk også gjennom hva slags miljø risten skal plasseres i, og i hvilken grad lys og væsker skal slippe gjennom. Når du vet dette, finner vi rist med riktig utførelse, dimensjoner og maskevidder til ditt behov.

Alle rister til utendørs bruk leveres varmgalvaniserte for maksimal beskyttelse mot rust, og er vedlikeholdsfrie med lang levetid. Du kan være sikker på at ristene vi leverer oppfyller krav til bæreevne, stivhet og sklisikkerhet. 

SKLISIKRE RISTER

Rister har en viss sklisikkerhet slik som de er, men sklisikre gitterrister har i tillegg sagtagger på oversiden som gir ekstra sklisikring. Taggete gitterrister kan også en god løsning utendørs for å unngå problemer med snø og isdannelse. Dermed er overflaten fri for ujevnheter, og vil sørge for et godt grep for både kjørende og gående året rundt.

Vi anbefaler derfor sklisikre gitterrister på ramper og andre steder hvor underlaget er en viktig faktor for at man har et godt og sikkert underlag i en travel hverdag.

GANGBAR RIST

Rister med liten maskevidde brukes gjerne som entrérist foran innganger til bygninger, i gågater og i det offentlige rom. Inngangsrister kalles ofte trinnrist, fotskraperist eller dørrist, og brukes gjerne som en vedlikeholdsfri dørmatte ved kjøpesentere, kontorbygninger, idrettshaller og boligblokker.

Å ha en rist ved inngangspartiet gjør renhold enklere og beskytter gulvbelegget innendørs. Fordelen med rister som underlag er blant annet at snø, grus og skitt faller igjennom maskene. Risten minimerer dermed mengden skitt og støv innendørs, samtidig som den sørger for et sikkert gangunderlag året rundt.

Gangrister leveres med ulike maskevidder tilpasset sitt bruk. Ristene nedstøpes ofte på nivå med heller eller fortau slik at den er i plan med øvrig belegg i en inngangssone. Se eksempler i galleriet under.

Størrelser: En fotskraperist bør stor nok til at man er nødt til å trå på den med begge føtter før man går inn, og gjerne enda større foran inngangspartier med stor trafikk. Jo større rist, jo mer skitt forblir utendørs. En kan også lage hele gittergulv, for eksempel til plattformer, gangveier, rømningsveier og balkonger.

KJØRBARE RISTER

En kjøresterk rist kan også kalles en elefantrist. Dette er typisk mer grovmaskede rister. Den skal tåle gitt belastningskrav, og brukes for eksempel til vareleveringsramper. En kjørerampe eller bro kan også legges foran en inngang/garasje for å bidra til at skitt og vann renner av før man kjører inn. Se eksempler i galleriet under.

SPESIALTILPASSEDE RISTER

Mange standardstørrelser er lagerført for rask levering fra våre leverandører. Vi kan også skaffe tilpassede rister fremstilt på eksakte mål med utskjæringer for å dekke spesielle krav og bruksområder. Dette kan være gangveier, trapper, plattformer, fasadekledning eller annet. Alle rister leveres galvanisert og festes med sertifiserte fester.

Vi gir deg gode råd og veiledning, og sørger for at du finner riktig gitterrist til ditt prosjekt. Vi bistår selvfølgelig med all nødvendig teknisk informasjon og dokumentasjon, og kan også hjelpe til med prosjektering.

BALDAKINER

En baldakin er et stilrent tak over inngangspartiet som beskytter mot regn og snø.

Vi leverer baldakiner i alle størrelser, tilpasset ditt behov. Baldakinen kan leveres i glass, og med dreneringskanal for vanntetthet og tørrskodd inngangsparti. Leveres også med takrenne og beskyttende glassvegger på forespørsel. 

Kan produseres i galvanisert metall eller rustfritt stål, evt. kombinert med laminert glass og montert direkte på veggen uten behov for ekstra støtte. Vi sørger for prosjektering og bestilling, samt levering og montering. Ta kontakt for en uforpliktende samtale!

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +47 47 60 06 66

 post@haneborggruppen.no