Metallrekkverk

Rekkverk eller gelender er avgrensning som gir sikkerhet og komfort. I tillegg vil rekkverket kunne understreke byggets utførelse stilmessig, og gi et helhetlig inntrykk av den totale designen.

Se også våre håndløpere i terreng og glassrekkverk.

HØYDE PÅ REKKVERK

Et rekkverk eller et gelender har som formål å være et vern i en trapp eller på en balkong, en terrasse eller lignende som ligger mer enn en halv meter over bakkenivå. Men hvor høyt må rekkverket være? Det er egne krav for trapperekkverk og balkongrekkverk. Her må man følge teknisk forskrift, som sier at:

 

Trapperekkverk skal ha høyde minimum 0,9 m over gulv eller trinn. Husk at alle trapper skal ha rekkverk eller annen avgrensning på begge sider, samt håndløper, for å forhindre fall og ulykker, samt sikre god gangkomfort. 

 

Terrasse- og balkongrekkverk skal være minimum 1 meter høyt der det er mellom 0,5 og 10 meter ned til bakken. Dersom nivåforskjellen er mer enn 10 meter, skal rekkverket være minst minimum 1,2 meter høyt.

 

OBS: Merk at terasserekkverket skal være 10 cm høyere enn trapperekkverket (!) Med mindre det er under halvmeteren ned til terrenget. Du kan altså ikke bare forlenge trapperekkverket bortover terrassen uten videre. Sjekk høydeforskjellen først!

*§ 12-15. Utforming av rekkverk

REKKVERK, GELENDER ELLER GJERDE?

Et rekkverk og et gelender er det samme. Rekkverket skal ha høyde og utforming som «sikrer mot fall og sammenstøt, og er utformet slik at det forhindrer klatring»*. I motsetning til et gjerde, som kun er en avgrensning av et område, skal et rekkverk altså tåle å at en lener seg eller falle mot det. Se også våre trygge glassrekkverk.

SPILEREKKVERK ELLER NETTINGREKKVERK?

Rekkverk i metall er ofte spilerekkverk med vertikalte eller horisontale spiler, men det kan også være wire-/nettingrekkverk eller med perforerte plater. Vi leverer også lave rekkverk til industri eller som forhøyning som sikring, for eksempel på mur. Se eksempler i galleriet under. 

TERRASSEREKKVERK

Rekkverket på terrassen skal i tillegg til å være trygt, selvsagt også være pent å se på, og fungere i harmoni med resten av eksteriøret. Derfor leverer vi en rekke forskjellige løsninger, og lakkerer i ønsket RAL-farge. 

Alle rekkverk til utendørs bruk galvaniseres. De er dermed svært holdbare og tilnærmet vedlikeholdsfrie. 

Dersom du har en terrasse som ligger mer enn en halv meter over bakkenivå, er det av sikkerhetsmessige årsaker krav om rekkverk.

TRAPPEREKKVERK i STÅL

Rekkverk i metall er en rimelig løsning som passer inn de fleste steder. Velg mellom aluminium eller rustfritt stål. Trapperekkverk med utførelse i rustfritt stål fungerer like godt ute som inne. Rekkverksprofiler kan males i hvilken som helst RAL-farge, og kan kombineres med glass.

HÅNDLØPER

Alle trapper skal ha håndløper og avgrensning på begge sider for å forhindre fall og sikre god gangkomfort. Du velger selv kombinasjonen av materialer og farger på rekkverk og håndløper. Håndløpere leveres i lakkert metall, rustfritt stål eller tre. Skal håndløperne festes på toppen av rekkverket eller fra siden?

Dersom trappen eller området du skal sikre er på bakkenivå, kan det hende du klarer deg med en enkel håndløper.

DERES BYGG – DERES VALG

Velg en kombinasjon av materialer for handløpere og stolper. Aluminium, rustfritt stål eller treutførelse? Hvilken profil bør stolpene ha? Hva med glassrekkverk for en moderne og luftig løsning? Vi leverer også løsninger til industrien.

Vi har et bredt spekter av leverandører og er svært løsningsorienterte, slik at vi sørger for at deres visjoner kan virkeliggjøres.

VÅR JOBB – DIN SIKKERHET

Vi har lang erfaring med installasjon av rekkverk for både private hjem, offentlige bygg og større boligprosjekter. Vi bruker kun stål av høy kvalitet, og bestiller alle deler fra våre sertifiserte og kvalitetsbevisste leverandører gjennom mange år.

Vi bestiller produksjon av rekkverk med aluminiumsprofil direkte fra fabrikken til våre partnere. Alle rekkverk vi installerer oppfyller sikkerhetsstandarder og er montert med sertifiserte fester som samsvarer med typen vegger og gulv. Festelementene av høyeste kvalitet gir maksimal sikkerhet og holdbarhet.

Vi monterer kun godkjente og trygge rekkverk, så du kan være sikker på at de tekniske kravene overholdes. Sammen finner vi løsninger som er tilpasset bruksområdet, og som gjør din trapp eller uteområde både estetisk og trygt. 

 

ditt neste prosjekt kan avtales i dag

Vi utfører hele prosessen, fra prosjektering til ferdig montering, med våre dyktige fagfolk.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

  +47 47 60 06 66

 post@haneborggruppen.no